Schimbare regim parcare  

  RSS
(@rebound11)
Estimable Member Moderator

O nelamurire am si as vrea sa fiu lamurit d.p.d.v. legal (adica cu articole din lege daca se poate).

Sa zicem ca eu las masina parcata intr-o parcare marcata, regulamentara, gratuita in ziua X si nu o mai misc mai multa vreme (din motive diverse, de exemplu am plecat in concediu). In ziua Y, dupa ziua X, se schimba regimul parcarii, adica, de exemplu:
- devine parcare cu plata - se poate prin aparitia unui indicator
- devine parcare (sau locul respectiv) pentru persoane cu handicap - la fel se poate printr-un indicator
- se programeaza lucrari la parcarea respectiva si masina trebuie mutata - apar notificari de genul "va rugam sa eliberati parcarea pentru lucrari de... in data... la ora..." cu maxim o zi inainte de lucrari.

In ziua Z, dupa ziua Y, ma intorc si gasesc masina cu rotile blocate sau cu amenzi in parbriz sau nu o gasesc pentru ca a fost ridicata.

E corect d.p.d.v. legal sa fiu amendat/pedepsit in cazurile de mai sus? Daca da, in ce conditii?

P.S.: Stiu 2 cazuri de asemenea situatii, unul este inca in derulare si unul s-a terminat in favoarea amendatului, dar din cate am inteles a fost o scapare tehnica in constatarea contraventiei la ala, deci e posibil ca daca agentul constatator era mai atent sa nu se fi ajuns la solutia asta.

ReplyQuote
Posted : 31/08/2016 6:41 pm
(@tibike)
Active Member

Din câte știu, astfel de măsuri se dispun de către un agent constatator (Poliția Română, Poliția Locală, Poliția de Frontieră dacă ești în aeroport de ex, etc.), iar în cazul schimbării regimului parcării, aceștia au obligația să te contacteze prin mijloacele care le stau la dispoziție, primul pe listă fiind adresa de domiciliu. Nu se aplică în cazul în care ai depășit perioada alocată staționării (și parcările gratuite pot avea limită de timp), caz în care te privește cum te descurci.

ReplyQuote
Posted : 20/01/2017 10:28 pm
(@rebound11)
Estimable Member Moderator

Ia de-aici anunt sa nu parchezi:

A 2-a zi minim 3 amenzi... desi era absolut "clar" cand sa nu parchezi. Partea mai tare e ca nu au toaletat copacii, au asfaltat strada 😆

Edited: 1 an  ago
ReplyQuote
Posted : 21/01/2017 12:03 am
  
Working

Please Login or Register